Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на алфа ромео 156 1,9 jtd

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на алфа ромео 156 1,9 jtd

Сладури, виждам, че тук си лафите много готино на тема, която в момента много ме вълнува и ви моля най-учтиво ако можете да ми дадете някакви насоки на какво трябва да обърна внимание когато купувам такъв автомобил втора употреба!?! Какви са плюсовете и минусите?
    Last edited by irrran; d.m.y г., 23:16.
    Alfa 156 1.9 JTD - 10,2000г.
    sigpic
    http://www.metacafe.com/watch/114092...tribute_movie/

"Ч" е измислена преди векове и е приета в българската азбука, а 4 е арабска цифра
    Иначе ползвай търсачката /search на ингилизки/, пълно е с тия теми
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      "Ч" е измислена преди векове и е приета в българската азбука, а 4 е арабска цифра
      Иначе ползвай търсачката /search на ингилизки/, пълно е с тия теми
      Така ли посрещате новодошлите тук!?! Съжалявам ако нещо съм се натрапила във вашето лоби, но предположих, че тук мога да намеря приятелски настроени хора, които биха имали желание да ми дадат съвет, с който да не си хварля парите на вятъра като купя първата срещната кола в автокъщите! Иначе относно търсачките съм наясно, в противен случай нямаше да пиша тук, нали!?! А относно "4" на мястото на "Ч"-то не мисля , че съм единствената, която го ползва. Тези така наречени абвиетури са измислени за да е по-бързо и лесно писането, нали!?!
      sigpic

Comment

Колежке, забележката беше добронамерена, не е нужно да се газираш. По тази тема има много изписано и ако го потърсиш, ще имаш много по-пълна информация, отколкото ако някой ти драсне по два-три реда в темата.
        Иначе моето мнение е, че един неподготвен човек може да прецени само по външни белези дали е читава колата - износване на салона, педалите, волана. За техническото състояние - задължително, ама задължително преглед в официален сервиз. Ако напишеш откъде си, ще ти дадем насоки. Успех!
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

гледаи отвън да е ОК да има духа и излъчването на италианския дизайн агресия и мощ. ако те грабне отвън ....след това се качи и ако работи добре и ти качи адреналина просто я взимай. всичко останало са празни приказки ,догадки и касмет

Comment

Относно външния вид колата е много добра с изключение на някакъв конденз, който забелязах при резервната гума и ме безпокои, но от автокъщата ми казаха че момчето било прало тапицерията в багажника и от това вероятно се е получила. Не съм сигурна дали е от това или уплатнението някаде е сдало багажа!?! В понеделник ще я караме в Александър сервиз да я погледнат технически, най-вече двигателя зящото е дизелов. Учудващото беше като я гледах, че запали от раз, при положение, че не била палена от няколко дни, както казват от автокащата. Исках да знам и мисля, че тук /от вас/ мога да получа най-достоверени отговори, на въпросите ми с какво най-често дават проблеми тези коли и кои могат да се наречат дефектите им да знам в кое да се загледам с пълно внимание
            sigpic

Comment

п.п Забравих да ти отговоря, че съм в София
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от irrran Покажи съобщение
                Относно външния вид колата е много добра с изключение на някакъв конденз, който забелязах при резервната гума и ме безпокои, но от автокъщата ми казаха че момчето било прало тапицерията в багажника и от това вероятно се е получила. Не съм сигурна дали е от това или уплатнението някаде е сдало багажа!?! В понеделник ще я караме в Александър сервиз да я погледнат технически, най-вече двигателя зящото е дизелов. Учудващото беше като я гледах, че запали от раз, при положение, че не била палена от няколко дни, както казват от автокащата. Исках да знам и мисля, че тук /от вас/ мога да получа най-достоверени отговори, на въпросите ми с какво най-често дават проблеми тези коли и кои могат да се наречат дефектите им да знам в кое да се загледам с пълно внимание
                Подлагай под съмнение всичко, което ти кажат в автокъщиге.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Подлагай под съмнение всичко, което ти кажат в автокъщиге.
                  Това и правя. Те ми казват иначе, че колата била перфектна. Аз може и да съм жена ама толкоз загубена не съм да вярвам на всичко
                  Last edited by irrran; d.m.y г., 00:27.
                  sigpic

Comment

Няма универсална рецепта, а и сама не можеш да забележиш техническите дефекти. Затова - диагностика. Дано е читава колата и много да те радва. Дай някакви подробности, защото скоро търсих очно такава и може да съм я гледал. В Горубляне ли е?
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Не е в Горубляне, в Люлин е
                      sigpic

Comment

Иначе моето мнение е, че един неподготвен човек може да прецени само по външни белези дали е читава колата - износване на салона, педалите, волана. За техническото състояние - задължително, ама задължително преглед в официален сервиз. Ако напишеш откъде си, ще ти дадем насоки. Успех![/quote]

Какво имаш впредвид с това за салона, педалите и волана
                        sigpic

Comment

Иначе моето мнение е, че един неподготвен човек може да прецени само по външни белези дали е читава колата - износване на салона, педалите, волана. За техническото състояние - задължително, ама задължително преглед в официален сервиз. Ако напишеш откъде си, ще ти дадем насоки. Успех!
                          Какво имаш впредвид с това за салона, педалите и волана[/QUOTE]
                          Ако са износени, значи колата е на много километри. Това поне е обективно и никой джамбазин няма да тръгне да сменя салона на кола за 6-7 000 лева.
                          Иначе в Люлин не съм гледал.

Comment

О'k момчета благодаря ви много! Дано не се налага, но мога ли да разчитам пак на вашата помощ и съвети, когато я купя ако ми дава проблеми? (то дано не се случва де)
                            sigpic

Comment

Не се доверявай на тези "оторизирани" сервизи,дори бих казал да ги задраскаш като вариант.Разгледай форума и ще видиш сервизите в които момчетата от София,а и не само от София си обслужват колите.Смятам,че ако предварително се уговориш дори някой ще дойде на място с лаптопче да я провери.Не се доверявай на това ,което ти говорят в авто къщите.
                              Относно тона във форума-не се засягай,никой не е толкова лош и недобронамерен колкото ще ти се стори първите дни.Хората са изнервени,защото им е писнало да повтарят едно и също нещо хиляди пъти,а всеки иска на него да му бъде отделно обяснено.Наистина има писано за почти всичко,което ти трябва като инфо "на първо четене"
                              Относно помощ от страна на "старите кучета" смятам че няма да ти бъде отказана такава.Тук,във форума има почти тясно профилиране-един знае и може едно , друг друго и всеки помага с каквото може.Трябва търпение и пресяване на некомпетентните мнения.

Е,успех при избора!
                              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                              X